آیا به رشته برنامهنویسی علاقه دارید و تصمیم گرفتهاید تا برنامهنویسی به زبان جاوا را برای کسب درآمد خود انتخاب نمائید؟ این مقاله مناسب شما است! کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا، در دنیای امروزه به یکی از پردرآمدترین روشهایی تبدیل شده است که افراد میتوانند از طریق آن، میلیونها تومان یا حتی به دلار درآمدزایی داشته باشند. شما قادر خواهید بود تا با زبان برنامهنویسی جاوا، به طراحی وبسایتهای مختلف یا حتی ساخت نرمافزارهای پویا بپردازید. برخی از سوالات شما به عنوان یک فرد علاقمند به کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا ممکن است به این صورت باشند که؛ چگونه میتوان به کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا پرداخت؟ مقدار حقوق و درآمد برنامه نویسی به زبان جاوا چقدر است؟ آینده کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا چگونه است؟ مزیتی که کسب درآمد از این روش دارد، این است که شما قادر خواهید بود تا به راحت در منزل خود و به صورت فریلنسری، از این تخصص درآمد داشته باشید. در این مقاله از وبسایت تجارت آنلاین، قرار است به بررسی صفر تا صد کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا بپردازیم.
بررسی کلی زبان برنامهنویسی جاوا
جاوا، یکی از قدیمیترین زبانهای برنامهنویسی سمت سرور است که از گذشته تاکنون، طرفداران خاص خود را داشته است. این زبان برنامهنویسی، بیشتر در حوزه توسعه نرمافزارهای اندروید استفاده میشود؛ اما تنها کاربرد این زبان برنامهنویسی اپلیکیشن برای گوشیهای سیستم عامل اندروید نیست، بلکه فعالیتهای متعدد و متنوعی را میتوان به کمک این زبان برنامهنویسی انجام داد. یکی از مهمترین ویژگیهای این زبان برنامهنویسی، این است که شیءگرا بوده و محوریت این موضوع قادر به استفاده است.
در کنار زبان برنامهنویسی جاوا، زبان پایتون نیز جزو محبوبترین و برترین زبانهای برنامهنویسی به حساب میآید؛ در حالی که زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت نیز، در حوزه خود به رشد و توسعه ادامه میدهد؛ اما در نهایت، زبان جاوا جزو قدیمیترین و محبوبترین زبانهایی است که از گذشته تاکنون، توانسته است نرمافزارها و پلتفرمهای متعددی را توسعه بخشد.
برای اینکه بتوانید شروع به برنامهنویسی با زبان جاوا کنید یا اگر قصد دارید نهایتا به کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا بپردازید؛ در ابتدا باید حوزه کاری خود را مشخص نمائید؛ آیا تمایل دارید تا به برنامهنویسی سمت سرور وب مشغول شوید؟ یا بیشتر علاقمند هستید تا به برنامهنویسی نرمافزارهای موبایل مشغول شوید؟ یکی دیگر از حوزههایی که زبان برنامهنویسی جاوا در آن بسیار پرکاربرد است؛ توسعه نرمافزارها و سیستمهایی همانند پنلهای دانشگاهی است.
همانطور که پیشتر نیز گفته شد، زبان برنامهنویسی جاوا، یک زبان چند بعدی است که شما میتوانید از آن استفادههای مختلفی را داشته باشید. شایان ذکر است که؛ شما میتوانید برای سیستم عاملهای مختلف از آن استفاده کنید! به این معنا که شما یک برنامه را مینویسید و سپس میتوانید آن را بر روی لینوکس، اندروید، آیاواس و وبسایت اجرا نمائید. همچنین، به این موضوع اشاره شد که بسیاری از سیستمها و نرمافزارهای دولتی در کشور ایران، به این زبان نوشته میشوند. در نتیجه، شما با یادگیری این زبان میتوانید از این موضوع اطمینان خاطر یابید که پس از کسب تخصص کافی، درآمدزایی خوبی را در بازار کار تجربه خواهید کرد.
نه تنها در کشور ایران، بلکه با این زبان در کشورهایی همچون استرالیا، کانادا، انگلستان و آمریکا نیز، میتوان موقعیتهای شغلی بسیار مناسبی را بدست آورد. طبق آمارهای بدست آمده، زبان برنامهنویسی جاوا پس از جاوا اسکریپت و SQL، به عنوان سومین زبان محبوب و پراستفاده برنامهنویسی محسوب میشود.
تفاوت جاوا با جاوا اسکریپت چیست؟
امکان دارد بسیاری از افرادی که در این حوزه برنامهنویسی مبتدی هستند، زبان جاوا را با جاوا اسکریپت یکی بدانند؛ اما همانطور که از نام آن دو مشخص است، این زبانها یکسان نیستند و با هم تفاوت دارند. زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت، یک زبان اسکریپتنویسی است و در نوشتن و توسعه برنامههای سمت کلاینت یا سرور در مرورگرها به کار برده میشود.
این زبان برنامهنویسی، توسط کمپانی NetSpace طراحی و انتشار یافته است. عمده کاربرد زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت، در پویاسازی صفحات وبسایت است. در نهایت، پس از نوشتن برنامه به صورت کامل توسط مرورگر اجرا میشود و به صورت پیشفرض نیز، بر روی سیستم عاملهای مختلف قرار ندارد.
کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا و نسخههای آن
اگر قصد جدی دارید تا به کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا بپردازید، باید در رابطه با نسخهها و پلتفرمهای مختلف این زبان برنامهنویسی نیز اطلاعاتی را کسب کنید! به صورت کلی، این زبان برنامهنویسی محبوب از پلتفرمهای مختلفی پشتیبانی مینماید که هر یک از این نسخهها نیز، در یک پلتفرم به خصوص از جاوا استفاده میگردند. در بخش زیر، برخی از نسخههای پراستفاده زبان جاوا را به شما معرفی کردهایم:
Java SE: این نسخه از زبان برنامهنویسی جاوا، مخفف Standard Edition است و در حقیقت، نسخه اصلی این زبان است که شامل کتابخانههای مهم و بنادین جاوا میباشد. شما قادر خواهید بود تا با استفاده از این نسخه، به برنامهنویسی برای دسکتاپ و سرورها بپردازید. نام دیگر این نسخه از جاوا، J2SE است و امکان دارد برخی از افراد، آن را با این نام بشناسند.
Java EE: این گزینه نیز یکی دیگر از انواع نسخههای زبان برنامهنویسی جاوا محسوب میشود. EE در واقع مخفف عبارت Enterprise Edition است که به مفهوم نسخه تجاری میباشد. معمولا، از این نسخه جاوا برای توسعه نرمافزارهای تحت وب یا وب اپلیکیشنهایی استفاده میشود که کاربردی تجاری یا سازمانی دارند. همچنین، این نسخه تحت عنوان J2EE نیز شناخته میشود.
Java ME: نسخه Java ME یا Micro Edition، به عنوان نسخهای کوچک و سبک از جاوا یاد میشود. که معمولا جهت برنامهنویسی ریزپردازندهها و تلفنهای قدیمیتر به کار برده میشود. ممکن است برخی از افراد و برنامهنویسان، این نسخه را با نام J2ME نیز بشناسند.
شیوه کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا
ممکن است هنوز برای برخی از شما سوال باشد که به صورت کلی، چه نوع برنامهها و نرمافزارهایی را میتوان با زبان برنامهنویسی جاوا پیادهسازی کرد. به صورت کلی، اگر شما قصد دارید تا به کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا بپردازید، میتوانید از ایدههای زیر استفاده نمائید؛ زیرا این موارد کاربردهای اصلی زبان برنامهنویسی جاوا هستند:
- برنامهها و نرمافزارهای قابل اجرا بر دسکتاپ
- وب اپلیکیشنهای تجاری و سازمانی
- برنامهها و نرمافزارهای مبتنی بر Cloud
- برنامههای کاربردی توزیع شده
- توسعه بازی و انیمیشن
- ساخت و طراحی دستگاههای دیجیتالی
- توسعه نرمافزار موبایل
برنامهها و نرمافزارهای قابل اجرا بر دسکتاپ
یکی از مورد توجهترین ویژگیهایی که زبان برنامهنویسی جاوا از آن برخوردار است؛ دارا بودن رابط کاربر گرافیکی یا GUI است که به برنامهنویسی نرمافزارهای دسکتاپ شما کمک فراوانی میکند! برخی از انواع مولفههایی که در کتابخانههای مربوطه این زبان ارائه میشود شامل؛ منو، دکمه، لیست، جداول، لیستها، صفحات پیشمایش، انتخاب رنگ و صفحه زبانهدار یا Tab میباشند.
برخی از مولفههای سبک وزنتر در کتابخانه AWT قرار دارند؛ اما برخی دیگر از مولفهها که امکان دارد قویتر باشند، در کتابخانه JavaFX واقع شدهاند. مجموعهای از بستههای گرافیکی و رسانهای نیز در این پلتفرم به افراد برنامهنویس و علاقمند به کسب درآمد از برنامهنویسی جاوا ارائه میشود که؛ ThinkFree نام دارد. این کتابخانه، شامل ویژگیهای گرافیکی سه بعدی است.
وب اپلیکیشنهای تجاری و سازمانی
شرکتهای متعددی در سراسر ایران و خارج از ایران وجود دارند که برای توسعه نرمافزارهای خود، از زبان برنامهنویسی جاوا استفاده میکنند. در گذشته، برای انجام اینکارها از زبانهای برنامهنویسی C و C++ استفاده میشد؛ اما امروزه این زبانها به گونهای منسوخ شدهاند و دیگر کسی از آنها زیاد استفاده نمیکند. از طرف دیگر، جاوا زبانی بسیار متنوع، منعطف و آسانتر نسبت به آن دو زبان دیگر میباشد. از این رو، توسعه وب اپلیکیشنها و نرمافزارهای تجاری، دولتی، بانکی و سازمانی، به این سمت سوق داده شده است.
یکی از مزایایی که کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا دارد؛ این است که افراد میتوانند برنامههای تحت وب را از طریق این زبان توسعه دهند و اینکار به کمک Servelts، Struts یا JSPs انجام میگیرد. شما قادر خواهید بود تا با استفاده از این فناوریها و تکنولوژیهای نوین، هر برنامه تحت وبی را توسعه دهید!
برنامهها و نرمافزارهای مبتنی بر Cloud
یکی از بهترین فناوریها و تکنولوژیهایی که در پیشرفت جهان امروزی دخیل بوده است؛ شامل سرورهای ابری یا Cloud Computing میباشد. این تکنولوژی با استفاده و بکارگیری سرورهای از راه دور، به ذخیره، مدیریت و پردازش دیتا کمک میکند. همچنین، این سرویس پردازشهای ذکر شده را با استفاده از شبکه رایانه محلی انجام میدهد.
زبان برنامهنویسی جاوا، ابزارهای توسعه یافتهای را در قالب Java Cloud به افراد ارائه میدهد که یکی از نمونههای آن، سرویس ابری Oracle Java میباشد. شما قادر خواهید بود تا از این ابزارها جهت پیکربندی یک سرور Oracle WebLogic استفاده نمائید و به کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا از این طریق، بپردازید!
برنامههای کاربردی توزیع شده
ممکن است تاکنون نام این نوع از نرمافزارها یا برنامهها به گوشتان نخورده باشد؛ اما برنامههای توزیع شده به نرمافزارها و وب اپلیکیشنهایی اشاره دارد که با چندین سرور مختلف در یک شبکه ارتباط میگیرند. به بیان سادهتر، دیتاها و اطلاعات در چندین کامپیوتر قابل اجرا و دسترسی خواهند بود.
البته، لازمه انجام اینکار، این است که تمامی این کامپیوترها از طریق یک شبکه به یکدیگر اتصال یافته باشند. این نوع نرمافزارها، معمولا به دو نوع متفاوت تقسیمبندی میشوند: نرمافزارهای سمت مشتری یا کلاینت و نرمافزارهای سمت سرور. ویژگی نرمافزار سمت مشتری، این است که از طریق سرور اجازه دسترسی به دادهها را میدهد؛ در حالی که نرمافزار سمت سرور، دادهها را پردازش مینماید.
توسعه بازی و انیمیشن
یکی دیگر از کاربردهای محبوب و عمده جاوا، توسعه نرمافزارهای بازی و انیمیشنی خواهد بود! اگر شما علاقه دارید تا وارد عرصه سرگرمی شوید؛ کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا یک مسیر مطمئن برای شما خواهد بود. این زبان به شما اجازه میدهد تا جهت توسعه بازیهای D2، اقدام نمائید.
ساخت و طراحی دستگاههای دیجیتالی
یکی دیگر از روشهای کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا، این است که شما میتوانید دستگاههای دیجیتالی و الکتریکی را برنامهریزی کنید! میکروکنترلرها، یکی از انواع این دستگاههای دیجیتالی هستند. برخی دیگر از دستگاهها همانند GPIO، SPI و I2C هستند که باید بتوانند با سنسورها و محرکها ارتباط برقرار نمایند. شما میتوانید با استفاده از کتابخانههای منبعباز جاوا، دسترسی سادهتری به این رابطها داشته باشید.
توسعه نرمافزار موبایل
همانطور که پیشتر به معرفی نسخه J2ME پرداختیم؛ این ورژن از زبان برنامهنویسی جاوا این امکان را در اختیارتان قرار میدهد تا برای موبایلها با سیستم عاملهای مختلف، به برنامهنویسی بپردازید. این فریمورک، کراس پلتفرم است که به شما کمک میکند تا برای هر سیستمی نرمافزار موبایل طراحی کنید. مزیتی که فریمورکهای اندرویدی دارند، این است که افراد قادر خواهند بود تا از نزدیکی آنها به جاوا استفاده کنند و با استفاده از کیت توسعه نرمافزار اندرویدی SDK، چنین برنامههایی را پیادهسازی نمایند.
کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا، راههای مختلفی دارد شما تنها باید خلاقیت خودتان را بکار بگیرید و سعی کنید تا دانش تخصصیتان را افزایش دهید. اگر این دو عنصر را بکار ببندید، قادر خواهید بود تا سریعتر به درآمدهای بالا برسید! به عنوان مثال؛ شما میتوانید استارتآپ خود را راهاندازی کنید یا از ابزارهای آنلاین کمک بگیرید تا به دیگران تخصصهای را آموزش دهید.
از طرف دیگر، با توجه به خودکار و اتوماتیک شدن بسیاری از امور، شما میتوانید برای شرکتها یا کسب و کارهای مختلف، نرمافزار و وب اپلیکیشن طراحی کنید. از این طریق، آنها قادر خواهند بود تا در مدت زمان کمتر و با صرف انرژی پایینتری، پول بیشتر دربیاورند. در نتیجه، شما میتوانید از آنها درآمد بالاتری را دریافت کنید.
روش دیگری جهت کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا وجود دارد؛ آن هم شرکت در رقابتها و مسابقههای برنامهنویسی است! امروزه، این دسته از مسابقات به صورت آنلاین و آفلاین برگزار میشوند. در نهایت، شما با رتبه گرفتن در این مسابقات قادر هستید تا جایزه ارزشمند و قابل توجهی را دریافت کنید. آخرین روشی که قرار است به عنوان راههای مازاد کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا به شما معرفی کنیم؛ کمک به افراد در پروژههای دانشجویی آنها است! شما میتوانید در ازای دریافت مقدار هزینهای از آنها، راهنماییهای لازم را به دانشجویانی که نیاز به کمک در پروژههایشان دارند، ارائه دهید.
جمعبندی کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا
در این مقاله، به بررسی کلی در رابطه با کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا پرداختیم. این زبان برنامهنویسی در سال 2023، جزو محبوبترین زبانهای برنامهنویسی و توسعه نرمافزار محسوب میشود با وجود اینکه زبانهای تازه و متعددی ایجاد شدهاند. کسب درآمد از برنامه نویسی جاوا مزایای بسیاری را به شما ارائه میدهد؛ که یکی از آنها امکان درآمدزایی به صورت فریلنسری و دلاری است! همچنین، این زبان برنامهنویسی یک زبان جامع است که میتوان به کمک آن نرمافزارهای دسکتاپ، موبایل یا وب را طراحی نمود.